Cauta in site:
 Player audio Biserica Sfanta Vineri:
 Harta site:
 
 Localizare pe harta
 Vezi detalii >>
Biserica Sfanta Vineri :: www.bisericasfantavineri.ro :: Biserica Sfanta Vineri :: www.bisericasfantavineri.ro ::
Abonare newsletter:
E-mail:

 

Imprejurimi: Obiective turistice in zona

Atractii turistice Pitesti - Obiective turistice Pitesti

Muzeul Judeţean Argeş, aflat în fosta clădire a Prefecturii judeţului Argeş, construită între anii 1889-1899. A devenit muzeu începând cu 1970. Din anul 2004, o clădire modernă găzduieşte expoziţiile şi laboratoarele Muzeului Judeţean. O parte din descoperirile arheologice care atestă prezenţa şi continuitatea poporului român pe aceste meleaguri de-a lungul veacurilor sunt expuse în sălile Muzeului Judeţean Argeş.

Muzeul de Artă, construit în anul 1886. Sălile acestuia adăpostesc lucrări semnate de pictori şi sculptori de renume, între care Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Theodor Aman, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, N. Dărăscu, V. Popescu, G.D. Mirea, Rudolf Schweitzer-Cumpăna şi ale maestrului Gheorghe Iliescu-Călineşti.

Galeria de Artă ,,METOPA" (Piaţa Vasile Milea), în care se organizează, periodic, expoziţii ale membrilor filialei Argeş a Uniunii Artiştilor Plastici.

Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Piteşti. Clădirea (Casa Aron Băiculescu) a fost construită în anul 1875, după planurile arhitectului Dumitru Ionescu.

Centrul Judeţean al Creaţiei Populare Argeş. A fost construit în 1920 după proiectul arhitectului Dimitrie Ionescu-Berechet, în stil neoromânesc.

Biserica Domnească Sf.Gheorghe situată în centrul municipiului, singurul vestigiu al curţilor domneşti de la Piteşti. Construcţia a debutat la începutul secolului al XVI-lea, a fost continuată şi refăcută de Matei Basarab şi finalizată de domnitorul Constantin Şerban, în 1656.

Schitul Trivale, situat în parcul cu acelaşi nume. Construcţia a fost începută în perioada 1672-1674 de mitropolitul Varlaam şi finalizată între anii 1678-1688. Biserica a fost pictată de Ioasaf Grecu în 1731.

Parcul Trivale, oază de verdeaţă şi recreere pentru piteşteni, a fost amenajat într-un cadru natural deosebit încă din anul 1900, la marginea pădurii cu acelaşi nume. Parcul include o grădină zoologică şi locuri de agrement, între care complexul turistic ,, Cornul Vânătorului", cu spaţii de cazare şi masă.

Parcul Ştrand, unul din punctele de atracţie ale piteştenilor este situat pe malul râului Argeş. Cuprinde locuri de agrement şi sport (plimbări cu barca, curse de carturi, terenuri de fotbal, tenis, handbal şi patinoar artificial). Copiii se pot plimba cu trenuleţul făcând înconjurul parcului. Tot aici se află şi un teatru de vară amplasat pe una din insulele de pe lacul populat cu lebede.

Teatrul Alexandru Davilla, importantă instituţie culturală, nu doar locală , ci şi naţională. Construcţia a fost refăcută în anul 1948 şi renovată în anul 1973 (când s-au adăugat vitralii şi două fresce pictate de Sorin Ilfoveanu, Dan Broscăteanu şi Ştefan Cîlţia) şi 1998. În anul 1974 s-a inaugurat moderna sală Studio 125, proiectată de cunoscutul artist şi regizor Liviu Ciulei.

Primăria Municipiului Piteşti. Clădirea, având ca destinaţie iniţială Administraţia Financiară, a fost construită după planurile arhitectului Statie Ciortan şi dată în folosinţă în anul 1933.

Biblioteca Judeţeană "Dinicu Golescu", amplasată într-o clădire monumentală construită de Consiliul Judeţean Argeş în anul 2003, are o suprafaţă totală de 4000 m², peste 500.000 volume, printre care şi colecţii speciale şi este dotată cu un sistem computerizat modern de informare şi evidenţă.

Colegiul Naţional "Ion C. Bratianu", instituţie şcolară liceală înfiinţată în 1866. În cadrul Colegiului au studiat, printre alţii, poeţii Ion Minulescu, Ion Barbu şi criticul literar Vladimir Sreinu.

 
 
 
www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de
Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
 
Copyright 2012 © ASOCIATIA ROMANA PENTRU EDUCATIE INDIVIDUAL ADAPTATA - All Rights Reserved